UGODNOSTI ZA ČLANE MDI LITIJA - ŠMARTNO, SOCIALNO PODJETJE

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Popuste in druge ugodnosti lahko redni člani uveljavljate na podlagi članske izkaznice Zveze delovnih invalidov Slovenije (in plačane članarine za tekoče leto – kar dokazuje znamkica na hrbtni strani članske izkaznice).
• Od 10 – 20% popusta (na karte za kopanje, zdravstvene in wellness storitve, namestitve…) v zdraviliščih po Sloveniji (Thermana Laško, Rimske Terme, Dolenjske Toplice, Terme Radenci itd.). Odstotek in vrsta popusta je odvisen od ponudbe posameznega zdravilišča.
 
• Možnost koriščenja namestitvenih kapacitet v objektih ZDIS (okrevanje v zdraviliščih: Radenci, Dolenjske toplice, Izola-Simonov zaliv, Dobrna ...).
 
• Pri udeležbi na izletih in raznih srečanjih društvo članom subvencionira del zneska. 
 
• Možnost nakupa kopalnih kart za (3-urno) kopanje po subvencionirani ceni, v Zdravilišču Laško in Rimske Terme. Na leto lahko kupite 10 kopalnih kart za posamezno zdravilišče.
 
• Brezplačna pravna pomoč v PIC-u (Pravno informacijskem centru).
 
• Svetovanje in pomoč ob nastanku socialne stiske, izgube zaposlitve itd.
 
V Sloveniji so invalidi, ki predložijo potrdilo oz. člansko izkaznico ZDIS, oproščeni plačila turistične takse (TT). 
 
Glede oprostitev plačila TT na Hrvaškem je plačila turistične takse oproščena oseba, pri kateri je priznana vsaj 70 % invalidnost in tudi njen spremljevalec (kar dokazujete z ustrezno odločbo licu mesta, kjer uveljavljate oprostitev plačila takse!).
 
Obrazec za včlanitev v naše društvo, si lahko natisnete spodaj. Izpolnjenega prinesete v Društvo, skupaj z ustrezno odločbo o invalidnosti.