DOGODKI

To jesen bomo obiskali Piran in njegovo okolico.

Ekskurzija bo v petek 5. 10. 2018, odhod izpred Društva bo ob 7. uri.

Po poti se bomo ustavili na kavici ter se okrepčali z malico.

Ob 10. uri se bomo v Izoli vkrcali na barko, ter se odpeljali po Slovenskem morju. Medtem, ko bo barka mirno rezala valove, vam bo prijazna posadka pripravljala žar z morskimi dobrotami, vmes pa vam bodo nudili dobro istrsko vino ali katero drugo brezalkoholno pijačo. Sledi ogled mesta Piran ter njihovega akvarija.

S seboj vzemite topla oblačila. Povratek v Litijo je predviden v večernih urah.

V primeru slabega vremena bo namesto prevoza z barko organiziran piknik v pristanišču.

Cena ekskurzije je za člane 25 EUR, za nečlane 36 EUR.

Prijavite se v društveni pisarni – število mest je omejeno.

V soboto, 25.8.2018, smo se v jutranjih urah odpeljali na sedemdnevno letovanje na otok Pak. Vrnili pa smo se v soboto, 1.9.2018, v popoldanski urah.
Bilo nas je 96 in letovali smo v dveh hotelih, v hotelu Laguna in Bara Bayu v Metajni, ki je poznana po sožitju vetra, kamna in morja.
Letovali smo z agencijo Turizem Toni iz Sevnice. Z nami sta potovala tudi prijetna in ustvarjalna animatorja gospod Cveto in plesalka Nastja, ki je vodila športne dejavnosti.  

Medobčinsko društvo invalidov Občin Litija in Šmartno pri Litiji, socialno podjetje je 16. junija organiziralo tradicionalno srečanje invalidov. Srečanje je bilo tudi tokrat pri Domu ribičev v Litiji. Udeležilo se ga je 130 članov ter njihovih svojcev oz. spremljevalcev. 

Med srečanjem je potekal tudi srečelov, katerega iztržek bo Društvo namenilo za delovanje.

Sobotno popoldne smo preživeli v dobri družbi, uživali ob dobri glasbi, hrani in pijači ter obujali spomine.

Ob tej priliki se želimo še enkrat zahvaliti vsem, ki so nam omogočili srečanje in izvedbo srečelova; tako donatorjem, kot tudi posameznim članom društva, ki so prispevali materialne in denarne prispevke.

Z delavnicami v prostorih Društva bomo pričeli v torek, dne 2.10.2018, ob 16. uri.
 
Na prvem srečanju se bomo dogovorili, kaj vse bomo ustvarjali do konca letošnjega leta in v prvih mesecih prihodnjega. Nekaj idej je že pripravljenih, vsaka nova ideja pa je več kot dobrodošla.
Poleg vizitk, bomo tudi letos pripravili novoletna darilca in se naučili različnih in novih zanimivih tehnik.
V Društvu se trenutno izvajajo naslednje dejavnosti:
 
BALINANJE - vsak dan na balinišču MDI Litija-Šmartno.
 
NAMIZNI TENIS - vsako sredo in petek od 16. do 19. ure.
 
PIKADO - vsak torek in četrtek dopoldan od 10. do 12. ure.
 
ŠAH  -  vsak ponedeljek od 14. do 17. ure (v prostorih DU Litija).
 
 
PRSTOMET  -  v zimskem času (vsak ponedeljek, torek in četrtek) od 16. do 19. ure.
 

Redna vadba je nujno potrebna za zdravje in vitalnost v vseh življenjskih obdobjih, zato vabimo vse, ki si želite narediti nekaj zase, da se pridružite naši skupini in tako poskrbite za svoje zdravje in boljše počutje.

 

Pridružite se pohodom, ki jih pripravljamo skupaj z Društvom diabetikov.

 Randonneurs

Po posvetu nevladnih organizacij o ključnih izzivih na področju socialnega varstva, ki je potekalo v mesecu maju, smo se 13. 6. 2017 udeležili tudi prvega delovnega srečanja za oblikovanje akcijskih načrtov za realizacijo ukrepov v dokumentu RIN 2017-2020 (Regijski izvedbeni načrt s področja socialnega varstva za leto 2017 – 2020), ki je potekalo v Zagorju na pobudo Društva za kakovost življenja Spiritual pod okriljem RRA Zasavje v sodelovanju s CSD Trbovlje in ZLHT - Regionalnim centrom NVO.

V MDI Litija-Šmartno deluje sedem športnih panog v okviru športnih sekcij. Športne dejavnosti so namenjene delovnim in drugim invalidom in potekajo skozi celo leto, z namenom druženja in zastopanja Društva na tekmovanjih.