Športne dejavnosti društva

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V MDI Litija-Šmartno deluje sedem športnih panog v okviru športnih sekcij. Športne dejavnosti so namenjene delovnim in drugim invalidom in potekajo skozi celo leto, z namenom druženja in zastopanja Društva na tekmovanjih. 

Šport invalidov ima v vseh svojih raznovrstnih oblikah pomemben psihofizičen, kakor tudi športni vidik.  Poleg izboljšanja telesne kondicije in ohranjanje preostale zmožnosti in zdravja, se s tem krepijo tudi medsebojne socialne vezi in daje občutek enakopravne vključenosti v družbo.

Organizirane imamo naslednje športne panoge:
  • namizni tenis (samo moška ekipa),
  • pikado (moška in ženska ekipa), 
  • kegljanje (moška in ženska ekipa), 
  • šah (samo moška ekipa), 
  • ribolov (samo moška ekipa), 
  • balinanje (ženska in moška ekipa) in 
  • streljanje (ženska in moška ekipa).
 
Dejavnosti izvajamo na različnih lokacijah: v novem domu MDI Litija-Šmartno, na balinišču MDI Litija - Šmartno, lovišču Ribiške družine Litija, v Strelskem domu v Šmartnem pri Litiji, kegljišču KK Litija.
 
V vseh sekcijah so naši člani rekreativno dejavni skozi celo leto. Invalidi se redno udeležujejo območnih in državnih prvenstev (tekmovanja v okviru Zveze delovnih invalidov Slovenije, nato pa še na državnih prvenstvih invalidov v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite) oz. tekmovanj na posameznih področjih in vsako leto dosegajo lepe rezultate. 
Rezultat dobrega dela se je izkazal tako, da smo na športnem področju, po udeležbi vsa leta med prvimi petimi od 66 invalidskih društev v Sloveniji. 
 
Poleg zagotavljanja vadbe v zgoraj naštetih športnih panogah, udeležbe na raznih tekmovanjih, smo vsako leto tudi organizatorji posameznih turnirjev oz. tekmovanj, sodelujemo pri športnih srečanjih ter memorialih, ki imajo prijateljski značaj. Vsako leto organiziramo tradicionalni božično novoletni turnir v hitropoteznem šahu.
 
Enkrat tedensko, skupaj z Društvo diabetikov Litija in Šmartno organiziramo tudi tedenske pohode v bližnji okolici, rekreativno vadbo za invalide pod vodstvom športne vaditeljice (ki poteka 1x v novem domu) ter vodeno vadbo v bazenu v osnovni šoli Šmartno.
 
REKREATIVNA VADBA NA TENIS PARKU AS
Rekreativna vadba za invalide
 
Več iz te kategorije: Pohodi »