DOGODKI

V društvu smo se odločili, da bomo na letošnji pomladanski izlet krenili proti Primorski. Odhod izpred društva bo v sredo, 26. maja (prvi avtobus) ter 2. junija 2021 (drugi avtobus), obakrat ob 7:00.

Prvi postanek bo pred Koprom, kjer se bomo okrepčali z malico.

Sledi voden ogled mesta Koper ter čas za kavico in uživanje ob morju.

Zatem se bomo odpravili do Marezig, ki so znane po prvi vinski fontani v Sloveniji, edinstveno in nepozabno doživetje za ljubitelje vina in gurmane. Ob čudovitem razgledu na slovensko obalo si lahko privoščite odlična odprta vina iz lokalnih kleti.

V Marezigah bomo imeli kosilo. Cena izleta za invalide je 20 EUR, za podporne člane 25 EUR ter za nečlane 30 EUR.      

Prijave bomo zbirali do zasedbe mest obeh avtobusov. Izlet bo potekal skladno z navodili NIJZ in omejitvami Vlade  RS. Obvezna je uporaba maske.

Doplačilo: Z nakupom vinskih kuponov  za degustacijo vin dobite vrečko s kozarcem, ki vam ostane v spomin.

LETOVANJE V ROVINJU - SPREMEMBA DATUMA

Agencija Travel Tilago, ki nam letos organizira letovanje v Rovinju v hotelu Villas- Rubin ***nam je sporočila, da je zaradi negotovih razmer v zvezi s COVID virusom in posledičnimi ukrepi  in omejitvami, preložila rezervacijo začetka našega letovanja  iz 2.6.2021 na 16.6.2021.

Po tej spremembi bomo letovali  od 16.6.21 do 20.6.2021.

Vsi ostali pogoji (tudi finančni) 179,00 EUR in turistična taksa, ostajajo nespremenjeni: 4 polpenzioni, prevoz Litija-Rovinj-Litija, vodič- animator.

Prijavljeni interesenti lahko potrdijo ali odstopijo od načrtovanega letovanja.

Možne so še prijave novih interesentov. Nastanitev bo v dvoposteljnih  sobah v bungalovih  ali apartmajih 4-5 oseb s kuhinjo, dnevno sobo ter kopalnico v pritličju ter  dvema spalnicama v nadstropju.  Za obe vrsti nastanitve velja enaka cena (179 EUR po osebi).

Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 50 eur.

O podrobnejših pogojih o prestopu državne meje v času letovanja vas bomo pravočasno, pred odhodom še obvestili.

 

V letu 2021 bomo po dogovoru z agencijo Travel Tilago  (lastnik Lovre Gaćina) letovali na Bolu na otoku  Braču v hotelu  Bonaca ***  od 1.9.2021 do 8.9. 2021.

CENA NA OSEBO:  490,00 EUR, za nečlane 510,00 EUR.

Vse sobe so klimatizirane in imajo balkon.

Ob  paviljonu se nahaja zunanji bazen s sladko vodo. 

Letovišče se nahaja v bližini plaže. Deset minut hoje  je  oddaljena peščena plaža  Zlatni Rat, ki je svojevrsten fenomen, saj menja obliko glede na smer vetra. 

STORITEV VKLUČUJE:

- avtobusni prevoz Litija- Bol- Litija

-  7 X ALL INCLUSIVE: samopostrežni zajtrk, kosilo in večerjo, popoldansko kavo, domače brezalkoholne in alkoholne pijače v All inclusive baru od 10.00 do 24.00 ure in v restavraciji ob obrokih, predstavnika, ki bo skrbel za jutranjo telovadbo, animacijo, športne aktivnosti,  coris zavarovanje in odpovedni riziko. Ta velja za primer smrti, nesreče ali nepričakovano poslabšanje zdravstvenega stanja, hujše nesreče ali smrti ožjih svojcev, kar zavarovancu onemogoča potovanje. Oseba o tem  prinese potrdilo zdravnika specialista ali dokazilo  pristojne institucije.

Prijave zbiramo v društveni pisarni. Ob prijavi sporočite s kom boste bivali  v sobi.

Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 130,00 EUR.

Akontacijo v višini 100 EUR na osebo zbiramo v društveni pisarni. V primeru, da letovanje ne bo izvedljivo, vam bomo vrnili celotno kupnino.

Vsi invalidi s sabo vzemite člansko izkaznico.

Delavnice v prostorih Društva potekajo vsak torek ob 16. uri.
 
Poleg vizitk, tudi letos pripravljamo novoletna darilca in se učimo različnih in novih zanimivih tehnik.

USTVARJALNE DELAVNICE
 
V Društvu se trenutno izvajajo naslednje dejavnosti:
 
BALINANJE - vsak dan na balinišču MDI Litija-Šmartno.
 
NAMIZNI TENIS - vsako sredo in petek od 16. do 19. ure.
 
PIKADO - vsak torek in četrtek dopoldan od 10. do 12. ure.
 
ŠAH  -  vsak ponedeljek od 14. do 17. ure (v prostorih DU Litija).
 
 
PRSTOMET  -  v zimskem času (vsak ponedeljek, torek in četrtek) od 16. do 19. ure.
 

Redna vadba je nujno potrebna za zdravje in vitalnost v vseh življenjskih obdobjih, zato vabimo vse, ki si želite narediti nekaj zase, da se pridružite naši skupini in tako poskrbite za svoje zdravje in boljše počutje.

 

Pridružite se pohodom, ki jih pripravljamo skupaj z Društvom diabetikov.

 Randonneurs

V MDI Litija-Šmartno deluje sedem športnih panog v okviru športnih sekcij. Športne dejavnosti so namenjene delovnim in drugim invalidom in potekajo skozi celo leto, z namenom druženja in zastopanja Društva na tekmovanjih.