DRŽAVNO PRVENSTVO V POSAMIČNEM HITROPOTEZNEM ŠAHU

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Državno prvenstvo je potekalo v soboto 17. marca v prostorih Gostilne Kovač.
 
Organizator tekmovanja je bil Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK), izvajalec pa MDI Litija-Šmartno, socialno podjetje. 
 
Državno prvenstvo jeDržavno prvenstvo je otvoril predsednik MDI Litija-Šmartno, so.p. Bogomir Vidic. V nadaljevanju sta navzoče tekmovalce in ostale udeležence pozdravila tudi predstavnik ZŠIS-POK Muri Emil in podžupanja občine Litija Lijana Lovše. Glavni sodnik Marko Jurič je pojasnil tudi pravila hitropoteznega šaha.
 
Na državnem prvenstvu je sodelovalo 34 šahistov in 12 šahistk.
 
Tekmovanje sta  vodila in sodila glavni sodnik Marko Jurič in pomočnik Bernard Perič iz Zagorja (oba sodnika ŠZS). Sojenje je bilo korektno in v skladu s Splošnim pravilnikom za izvedbo tekmovanj ZŠIS – POK, določilih Tehničnega pravilnika za organizacijo in izvajanje posamičnega hitropoteznega šahovskega prvenstva in določilih državnega prvenstva.
 
Odigranih je bilo 11 kol za moške in 11 kol za ženske.
 
 Šahovski turnir
 
Po končanem tekmovanju je bila razglasitev rezultatov in podelitev kolajn v dvorani Gostilne Kovač. Kolajne sta podelila Muri Emil in vodja šahovske sekcije pri MDI Litija-Šmartno, so.p. Mirko Plaznik.
 
Prvo mesto med moškimi je zasedel Juvan Jaka (DI Muta), med ženskami Košir Pavla (MDI Kamnik).